Rekenspellenwedstrijd schooljaar 2023-2024 is weer van start!

Voor de achtste keer organiseren Volgens Bartjens en NVORWO in samenwerking met Wizz Spel de rekenspellenwedstrijd ‘Bedenk het beste rekenspel’! Wij nodigen je uit om een eigen rekenspel te maken en in te sturen. Er zijn weer mooie spellenpakketten te winnen! Doe mee, dan zorgen we er met elkaar voor dat deze editie van de rekenspellenwedstrijd ook weer een groot succes wordt.

Deelnemers

Er zijn twee categorieën deelnemers:

 1. Leerlingen van de basisschool
 2. Aanstaande leraren en leraren uit het basisonderwijs

Wat moet je doen?

 • Maak een rekenspel dat op school in de klas gespeeld kan worden. Dat kan een spel zijn dat met de hele groep gespeeld kan worden
  of door een klein groepje kinderen. Het mag geschikt zijn voor je eigen groep, maar ook bijvoorbeeld een spel dat geschikt is voor meerdere groepen, voor een groep lager of een type gezelschapsspel dat buiten gespeeld kan worden.
 • Noteer duidelijk de spelregels en stuur deze mee. De jury neemt bij de beoordeling ook mee of de spelregels duidelijk genoeg zijn om het spel te kunnen spelen.
 • Weet je niet hoe je moet beginnen en wil je zeker weten dat je
  niets vergeet? Volg dan het stappenplan voor
  leerkrachten of leerlingen.
Stappenplan voor leerkrachten Stappenplan voor leerlingen

 

 • Vul het inzendformulier in (Word of PDF) en stop het bij je spel.
 • Stuur het rekenspel tussen 8 januari 2024 en 9 februari 2024 op
  naar:
  Rekenspellenwedstrijd 23-24
  Ecopark 25
  8305 BJ Emmeloord
Download het inzendformulier (Word) Download het inzendformulier (PDF)

 

Rekenspel ingestuurd! En daarna?

Een deskundige jury beoordeelt de ingezonden spellen en kiest uit beide categorieën de beste rekenspellen. Daarna is de kinderjury aan de beurt. De kinderen van de kinderjury gaan deze spellen spelen en vertellen welk rekenspel volgens hen moet winnen. Samen komen de vakjury en de kinderjury tot een eindoordeel en kiezen zij de winnaars.
Wil je na de uitslag je rekenspel weer terug? Noteer dit dan op het inzendformulier. Houd er wel rekening mee, dat er dan verzendkosten worden gerekend. (En ophalen in Emmeloord mag natuurlijk ook.)

Wat kun je winnen?

In elke categorie is een 1e , een 2e  en een 3e  prijs te winnen als er genoeg goede spellen zijn. Verder zijn er nog prijzen voor bijvoorbeeld het origineelste spel, het mooiste spel, enz.

De hoofdprijs: 

Een prachtig spellenpakket voor de makers en voor de hele klas.

Meedoen is veel leuker dan winnen en het maken van een rekenspel is ook nog eens heel leerzaam! Dus doe mee en wees creatief! We zijn heel benieuwd naar de inzendingen.

Veel ontwerp- en speelplezier!

Heb je nog vragen?
Mail je vragen naar info@rondjerekenspel.nl, je krijgt dan antwoord van een van de juryleden.

Wil je laten zien hoe je spel werkt? Maak dan een filmpje en mail dit naar info@rondjerekenspel.nl. Vergeet niet erbij te vermelden bij welk spel het filmpje hoort, wie de makers van het spel en het filmpje zijn, van welke school het is en de plaats waar de school staat.